جمعه ۲۸ اردیبهشت ۰۳

کودکان بیش فعال و ورزش

همه چیز در باره تربیت و پرورش یک کودک سالم برای والدین مخصوصا مادران

کودکان بیش فعال و ورزش

۳,۸۴۰ بازديد
 

کودک بیش فعال و ورزش 

 

چرا ورزش برای کودک بیش فعال ضروری است؟ 

 

همانطور که می دانید یکی از نشانه های بیش فعالی در کودک بی قراری است. اگر تا به حال با یک کودک بیش فعال مواجه شده باشید، حتما متوجه شده اید که نمی توانند چند دقیقه سرجایشان بنشینند و دائما توی صندلی شان وول می خورند.

 

طبیعی است که ورزش کردن راهی برای آزاد کردن این انرژی های نهفته در کودک است و در کنار دارو و رفتار درمانی می تواند به بهبود وضعیت فرزندتان کمک کند علاوه بر این ورزش کردن کودکان بیش فعال باعث بهبود عدم توجه، تکانش گری و مهارت های اجتماعی این بچه ها خواهد شد.

 

کدام ورزش ها برای کودکان بیش فعال توسط کارشناسان توصیه می شود؟

 

دوچرخه سواری، شنا و فوتبال جزو ورزش هایی هستند که متخصصان برای کودکان بیش فعال توصیه می کنند.

 

چه میزان ورزش برای کودک بیش فعال مناسب است؟
۶۰ دقیقه ورزش متوسط تا شدید در تمام روزهای هفته. جالب است بدانید که حتی خارج شدن از خانه و گذراندن چند دقیقه وقت در فضای باز هم می تواند کودک بیش فعال را آرام کند. بر اساس مطالعه ای که به تازگی انجام شده، پیاده روی آرام کودکان بیش فعال حتی به مدت بیست دقیقه باعث می شود که بتوانند بهتر و بیشتر تمرکز داشته باشند و مراقبت از کودک را آسانتر می کند.

 

 تاثیر ورزش بر مغز کودک بیش فعال 

 

ورزش و فعالیت بدنی فقط به تقویت ماهیچه ها کمک نمی کند، بلکه مغز کودک را نیز ورزیده می کند. وقتی بچه ها ورزش می کنند مغزشان شروع به ترشح ترکیبات شیمیایی می کند که با آنها انتقال دهنده عصبی گفته می شود. از جمله این انتقال دهنده ها می توان به دوپامین اشاره کرد که نقش مهمی در افزایش تمرکز کودک بیش فعال دارد.
داروهایی که برای درمان بیش فعالی کودک تجویز می شود هم دقیقا همین تاثیر را داشته و باعث افزایش انتقال دهنده های عصبی می گردند. پس طبیعی است که با ورزش کردن می شود علائم بیش فعالی را در کودک کاهش داد یا مهار کرد. خبر خوب دیگر هم اینکه با ورزش کردن می شود عملکرد و تاثیر دارو را بر کودک بیش فعال تقویت کنید.
محققان معتقدند که ورزش و فعالیت بدنی به چند شیوه مختلف بر مغز کودک بیش فعال اثر می گذارند:
۱- به نظر می رسد جریان خونی که به بخش های دخیل در فکر کردن، برنامه ریزی، کنترل هیجانات و رفتار مغز کودک بیش فعال می رسد، به اندازه کافی نیست، در حالیکه ورزش کردن می تواند جریان خون به این بخش های مغز را بهبود دهد.
۲- ورزش کردن عروق خونی مغز را تقویت می کند و در نتیجه باعث بهبود قدرت فکر کردن در کودک بیش فعال می شود.
۳- ورزش کردن فعالیت بخش هایی از مغز را که مسئول فکر و تمرکز هستند، بهبود می بخشد.

 

در پاسخ به این سوال که آیا بیش فعالی درمانی هم دارد،می توان توضیح دادکه کودک بیش فعال را حتما باید به یک روانشناس برد تا حرکات اصلاحی را به او آموزش دهد. اینگونه کودکان نیاز به توجه و تشویق بیشتری دارند. ما به والدین یاد می دهیم که هر وقت کودک بیش فعالشان رفتار آرام و خوبی انجام داد، به او جایزه و پاداش بدهند و کودک را به سمت رفتارهای آرام و باطمأنینه سوق بدهند. برخلاف تصور برخی از والدین و یا توصیه اطرافیان هرگز نباید کودکان مبتلا به بیش فعالی را به سمت ورزش های خشن و رزمی مثل کاراته و بوکس هدایت کرد.
وی در ادامه افزود:«کنترل بیش از حد کودک بیش فعال، طولانی شدن و عمیق تر شدن روند این بیماری را به دنبال دارد. به همین علت است که ما به خانواده ها توصیه می کنیم وقتی کودک بیش فعالی  دارند و فضای خانه شان هم اجازه نمی دهد که کودک به اندازه کافی فعالیت داشته باشد، او را بیشتر به پارک و فضاهای طبیعی ببرند. این گونه کودکان را باید به طور منظم به باشگاه های ورزشی برد تا بتوانند در روز چند ساعت ورزش کنند و انرژی آنها  تخلیه شود.

 

 

 
چند نکته کلیدی برای تشویق کودکان به ورزش 
 

علاوه بر کاهش علائم بیش فعالی، کودکان از حضور در برنامه های روتین ورزشی و انجام فعالیت بدنی منفعت های دیگری هم می برند چون ورزش در موارد زیر نیز موثر است:
کنترل وزن و پیشگیری از چاقی
نگهداشتن چربی و قند خون در محدوده طبیعی
افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس

 
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد